Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ..........


Τερτίπια.....Διαβούλευσης

Το ρήμα διαβουλεύομαι έχει μπει για τα καλά στο  λεξιλόγιό μας.
Επιτροπές διαβούλευσης εδώ, επιτροπές διαβούλευσης εκεί, επιτροπές διαβούλευσης και πάρα πέρα.
Τι είναι όμως αυτό;
Απλά διάφορα άτομα που προτείνονται από τους συνδυασμούς και άρα θα τυγχάνουν της εμπιστοσύνης των συνδυασμών και θα είναι τα φερέφωνά τους, θα μαζεύονται και θα σηζητούν (διαβουλεύονται) για θέματα που αφορούν τον τόπο και το αντικείμενο που εκπροσωπούν.
Θα παίρνονται αποφάσεις θα γίνονται προτάσεις, έτσι ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο να γίνεται «πλουσιότερο» σε ότι αφορά τη γνώση του αντικειμένου που πρόκειται να τεθεί προς ψήφιση.
Και επί πλέον, όσο πιο πολύ συζητάμε, τόσο τα έργα αργούν να γίνουν. Αλλά δεν πειράζει, πρώτα η........Δημοκρατία!!!!!!!
Έσπαγα το κεφάλι μου να δω τι μου θυμίζει αυτό το τερτίπι και τελικά το θυμήθηκα
Μου θύμισε τη Συμβουλευτική της Χούντας.
Και να τι ήταν αυτό το κατασκεύασμα
Η Συμβουλευτική επιτροπή Νομοθετικής Εργασίας ή όπως σπανίως αναφέρεται Συμβουλευτική Επιτροπή Καταρτίσεως Νομοθετικών Διαταγμάτων ήταν ένα νομοθετικό όργανο που συγκροτήθηκε στην Ελλάδα το 1970 κι έως το 1973 από την Χούντα των Συνταγματαρχών, στα πλαίσια διαφόρων μέτρων φιλελευθεροποίησης που αναγκάστηκε να πάρει η Χούντα μετά από διεθνής πιέσεις. Η Συμβουλευτική επιτροπή θα είχε τον ρόλο βουλής με αρμοδιότητα την επεξεργασία νομοθετημάτων και συμβουλευτικού χαρακτήρα στην κυβέρνηση, η οποία (κυβέρνηση) αν ήθελε τα υιοθετούσε. Στην πραγματικότητα ήταν όργανο της χούντας και τα μέλη εκλέχτηκαν όχι από την πλειοψηφία του λαού αλλά από εργατικές κι άλλες οργανώσεις που ελέγχονταν από τους συνταγματάρχες, στην ουσία διορίστηκαν.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται

frixos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου