Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Μετανάστες
Χρόνια και χρόνια μας ζάλιζαν οι σοσιαλαριστεροί πασοκατζίδες για τους μετανάστες.
Πού τολμούσες να πεις μια κακή λέξη γι αυτούς.
Ορμούσανε κι όποιον πάρει ο χάρος.
Τι λέτε ρε φασίστες οπισθοδρομικοί, συντηρητικοί, κωλοδεξιοί. Ξέρετε ρε αυτοί οι κακόμοιροι που έρχονται εδώ, δεν είναι επειδή μας αγαπάνε (χεσμένους μας έχουνε) απλά έχουν πολέμους στην πατρίδα τους, έχουν δικτατορικά καθεστώτα, είναι κυνηγημένοι, είναι πολιτικοί πρόσφυγες.
Και κάθε τόσο όλο αυτό το κύμα αγανάκτησης κατά των φασιστών που προερχόταν από την «άδολη» αγάπη τους για τους φτωχούς και ταλαιπωρημένους συνανθρώπους μας, ξεχείλιζε στις δηλώσεις των  «τραβηγμένων» δηλώσεων των Καρατζαφερικών αλλά έπαιρνε η μπάλα  και την απορία κάθε ....αφελούς ανθρωπάκου που κάπου κάπου έλεγε: τι θα γίνει ρε παιδιά με τους μετανάστες;
Ε    Ποιος είδε το Θεό και δεν τον φοβήθηκε. Μιλάς εσύ που εκμεταλλεύτηκες το μετανάστη και τον είχες και δούλευε χωρίς ΙΚΑ  Αυτοί ρε μας βοήθησαν να κάνουμε την Ολυμπιάδα, αυτοί μας μαζεύουν τις ελιές, τα πορτοκάλια τα μήλα κ.λ.π.
Τώρα εμένα η απορία μου είναι πώς μαζευόντουσαν τα πορτοκάλια πριν έρθουν οι λαθρομετανάστες;.
Τι είπα; Λαθρομετανάστες; Λάθος, ήθελα να πω μετανάστες χωρίς χαρτιά. Μέχρι και σ΄ αυτό μας διόρθωναν. Κακώς όμως. Θα έπρεπε στον Έβρο στα Αλβανικά και τα Βουλγάρικα σύνορα αλλά και στις ακτές μας, να υπάρχουν υπαίθριες υπηρεσίες και να μοιράζουνε χαρτιά νομιμότητας.
Όλα αυτά στα λόγια, γιατί στην πραγματικότητα δεν έκαναν τίποτα και φτάσαμε σ΄ αυτό το σημείο να κινδυνεύσουν να πεθάνουν άνθρωποι από την αλόγιστη πολιτική τους.
Αλλά τι περιμένεις από ένα κόμμα που η ρητορική του με την πρακτική του έχουν σχέση όσο ο φάντης με το ρετσινόλαδο;
Η ώρα είναι δύσκολη για την Κυβέρνηση. Πρέπει «εδώ και τώρα» να ακολουθήσει μια πολιτική σκληρή, και φασιστική εναντίον αυτών των ταλαίπωρων ανθρώπων, εκτός κι αν θέλει να σώσει την Ελλάδα με μέντιουμ και χαρτορίχτρες, γιατί εντάξει πρέπει να υπάρχει ανθρωπισμός και κατανόηση αλλά μην ξεχνάμε ότι οι μισοί απ΄ αυτούς για να μην πω όλοι – διακινούν εμπορεύματα χωρίς απόδοση Φ.Π.Α ή δουλεύουν σε ανασφάλιστες εργασίες. Κι εδώ πάλι θα τ΄ ακούσουμε, πως φταίνε οι έλληνες εργοδότες. Αν λοιπόν φταίνε οι έλληνες, τότε απελάστε τους έλληνες. Επιτέλους ας μιλήσουμε μια φορά με σοβαρότητα και ας δούμε που βρισκόμαστε, τι θέλουμε να κάνουμε και πως θα το κάνουμε και εδώ η κυβέρνηση πρέπει να πάρει τα μέτρα που χρειάζονται..
Αλλά τι σημασία έχει, από τη μία θα υπογράφει διατάγματα για να συνθλίψει κάθε άλλη προσπάθεια των μεταναστών για καλύτερη ζωή και από την άλλη θα αποκαλεί φασίστα κάθε ανθρωπάκο που θα διαμαρτύρεται για την κατάσταση που έχει προκύψει από την αθρόα έλευση λαθρομεταναστών.. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι οι κυβερνώντες είναι ....«αντιεξουσιαστές στην εξουσία» Παλιά μας τέχνη κόσκινο.
Όσο για τους  αλληλέγγυους αντί να εκμεταλλεύονται τον πόνο και την ανάγκη αυτών των δύστυχων ανθρώπων και να τους παρακινούν σε ενέργειες που μόνο ταλαιπωρία τους δημιουργούν να καθίσουν να κάνουν αυτοί απεργία πείνας για τα δίκαια των μεταναστών.
Τότε θα τους παραδεχτώ και θα είμαι και εγώ αλληλέγγυος
frixos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου